Ohjelma keväällä 2019


MARE NOSTRUM — Viinikulttuuri Välimeren alueella10.4.2019 klo 18.00–19.30. Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki.Perinteinen suomalaisten Välimeri-instituuttien ystäväyhdistysten yhteistilaisuus on taas käsillä! Järjestelyvuorossa on Suomen Lähi-idän instituutin ystävätja lisäksi mukana on Villa Lanten ystävät.

Tilaisuudessa esitelmöivät FM, tutkija Joonas Maristo otsikkonaan Viiniarabian- ja persiankielisessä kirjallisuudessa sekä viiniasiantuntija, toimittajaLena Björklund aiheesta Alkuviinien historiaa eli kuinka viini löysi historiansa uudestaan.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta ilmoittautumisia pyydetään ennakkoon (viim. 8.4.) verkkolomakkeella tarjoilujen mitoittamiseksi.

Ilmoittautumislomake löytyy täältä

*********************************************************

KEVÄINEN ILLALLISTILAISUUS 8.5.2019
Villa Lanten Ystävät ry ja Grappan Ystävät – Amici della Grappa ry järjestävät perinteisen yhteisen illallistilaisuuden ravintola Ragussa (Ludviginkatu 3–5), ajankohta on 8.5. klo 18 alkaen ja paikkana taas ravintola Ragu Ludviginkadulla.
Tilaisuutta vietetään tarkoin valitusta italialaisesta ruoasta ja juomasta nauttien. Tilaisuuden alussa FT Samuli Simelius välittää tarinoita Pompejista.

Ilmoittautumiset yhdistyksen sähköpostiosoitteseen villalantenystavat@yahoo.com viimeistään 28.4.2019. Varaathan paikkasi ajoissa, sillä paikkoja on vain rajattu määrä. Ohjeet illallisen maksamisesta saat ilmoittauduttuasi.

Menu ja viinit
Aterian hinta viineineen on 99 e/hlö.
Alkukuohuviinimalja, 4 eri viiniä, 2 grappaa.
Nino Franco, Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, Veneto***Härkäcarpaccio, rakuunamajoneesia ja pikkelöityä porkkanaa
Kellerei Cantina Eisacktaler, Blauburgunder 2017, Alto Adige***Kuohkeaa kukkakaalikeittoa, hiillostettua kampasimpukkaa ja vihreää omenaa
Mamete Prevostini, Anfora Riesling-Traminer 2015, Lombardia***Väligrappa: Cantina Puianello, Grappa di Cabernet Sauvignon***Haudutettua merikuhaa, rapukakkua, valkoista parsaa ja mäti-voikastiketta
Matteo Correggia, Langhe Sauvignon Magnum 2013, Piemonte***Vaniljapannacotta, raparperisherbettiä ja paahdettua valkosuklaata
Puianello, Le Gemme Malvasia Dolce Frizzante, Emilia-Romagna***Espresso&Marzadro, Le 18 Lune Stravecchia