Yhdistyksen toiminta


Toimintansa avulla Villa Lanten ystävät ry:n pystyy myöntämään vuosittaisen apurahan Roomassa tehtävään väitöskirjatutkimukseen, ja yhdistys tukee niinikään vuosittain Suomen Rooman instituutin toimintaa.
Kaikki varainhankinnan tuotot menevät lyhentämättöminä yhdistyksen toimintaan


Villa Lanten Ystävät ry järjestää jäsenilleen esitelmätilaisuuksia, näyttelykierroksia, konsertteja, juhlia ja matkoja (katso tulevat tapahtumat täältä).

Yleisöluennoilla tutkijat ja taiteilijat kertovat Villa Lantessa tekemästään työstä, antiikin ja Italian kulttuureista sekä antiikintutkimuksen uusista tuulista. Luennot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.


Yhdistys on vuodesta 2002 julkaissut marraskuussa ilmestyvää ROMA-vuosikirjaa. Vuosikirja sisältää asiantuntija-artikkeleita, selontekoja Villa Lantessa tehdystä tutkimuksesta, Italian kulttuuria ja elämänmenoa valottavia kirjoituksia, kertomuksia yhdistyksen tilaisuuksista ja matkoista sekä kirja-arvosteluja. Vuosikirja julkistetaan yhdistyksen Vino Novello -juhlassa marraskuussa ja postitetaan jäsenille joulukuun aikana.

Yhdistys järjestää vuosittain jäsenmatkoja johonkin Italian maakuntaan. Viime vuosina matkoja on tehty mm. Roomaan, Sisiliaan, Liguriaan, Abruzzoon, Triesteen ja Apuliaan, Napolinlahdelle ja Sardiniaan.

Yhdistys järjestää yhdessä Suomen Ateenan-instituutin ystävät ry:n ja Suomen Lähi-idän instituutin ystävät ry:n kanssa Mare Nostrum -illan, jonka järjestelyistä Villa Lanten Ystävät ry vastaa joka kolmas vuosi.

Marraskuussa yhdistyksen jäsenet ystävineen ovat tervetulleita Vino Novello -juhlaan, jossa maistellaan Italian uutta viiniä illallisen parissa. Vino Novello -juhlassa järjestettävän taidehuutokaupan ja arpajaisten tuotolla kartutetaan yhdistyksen stipendirahastoa. Vino Novellossa julkaistaan myös yhdistyksen ROMA-vuosikirja. Lisätietoa Vino Novellosta saat tästä.

Y,